Quo Vide Weblog

TeamKPN 3.0 - versie 3.6 + 3.7

TeamKPN krijgt meer functies uit het Quo Vide Connect platform. Samenwerken is het toverwoord.
02 Jul Posted by Quo Vide in | 0 comments

TeamKPN 3.0

TeamKPN is een van de meest uitgebreide Quo Vide Connect implementaties. Eind februari is de eerste fase van TeamKPN 3.0 live gegaan. TeamKPN 3.0 omvat een aantal grote veranderingen, waardoor de hele ontwikkeling is verdeeld over meerdere versies en fasen, verspreid over een periode van ongeveer een jaar.

Alle voorgaande veranderingen:

Veranderingen versie 3.6


Groepsinhoud privé houden met werkgroepen

TeamKPN is het sociale intranet van KPN en is ontwikkeld op basis van ons Enterprise Social Network; Quo Vide Connect. Het platform is begonnen als een open sociaal intranet, wat inhoudt dat alle content voor iedereen openbaar is en dat iedereen overal in kan participeren. Niets is afgeschermd. Deze openheid heeft bijgedragen aan het succes van het platform binnen KPN.

Connect kan echter ook zo worden geconfigureerd dat TeamKPN gesloten en geheime groepen ondersteund. Dit is vooral om het samenwerken in projecten te ondersteunen. Op verzoek van KPN hebben we dit in TeamKPN versie 3.6 in de vorm van werkgroepen geïntroduceerd.

Er zijn twee soorten werkgroepen; de basis werkgroep en de besloten werkgroep. Bij een basis werkgroep is de groep nog steeds zichtbaar op TeamKPN, maar kunnen gebruikers alleen lid worden met toestemming van de eigenaar. De inhoud wordt pas zichtbaar nadat de gebruiker lid is van de groep.
Een besloten werkgroep is daarentegen onzichtbaar op TeamKPN. Gebruikers kunnen alleen op uitnodiging van de eigenaar lid worden van de groep. Ook hier geldt dus dat de inhoud pas zichtbaar wordt nadat een gebruiker lid is geworden.

De werkgroepen zitten nu in de eerste BÈTA fase. De functionaliteit werkt, maar mensen hebben nog de tijd nodig om te wennen. Op de inhoud van de werkgroepen na is alles op TeamKPN natuurlijk open, wat het risico dat mensen gevoelige of zelfs geheime informatie toch per ongeluk openbaar zetten verhoogt. Om deze reden worden de werkgroepen nog flink getest om dit risico zo goed mogelijk te beperken.

Veranderingen versie 3.7


De Talent Finder geoptimaliseerd

Eind mei werd in versie 3.5 de Talent Finder geïntroduceerd. Met de Talent Finder kunnen KPN medewerkers eenvoudig elkaars talenten vinden en benutten. Er kan gezocht worden op expertise en verfijnd worden op locatie en erkenningen, waarna collega’s elkaar direct kunnen benaderen via de Lync 2010 chat op TeamKPN.

In versie 3.7 hebben we de Talent Finder geoptimaliseerd. De Talent Finder is hierdoor nog doeltreffender in gebruik geworden, wat de gehele ervaring heeft versterkt. Zo zijn er meer vaak voorkomende expertises bijgekomen en is er te zien hoe vaak een bepaalde expertise voorkomt. Ook kan er nu op locatie verfijnd worden, zodat medewerkers eenvoudig collega’s met de benodigde expertise in de buurt kunnen vinden.

Expertises en locaties waar een gebruiker op gezocht heeft komen nu bovenaan de pagina te staan. Op die manier zien gebruikers in één oogopslag waar ze op hebben gezocht en kunnen de zoekwoorden eenvoudig weer verwijderd worden.

Voor

Na

Deel met anderen
0 Reacties

Plaats als eerste een reactie, login met je Social Media account.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet je inloggen. Je kan eenvoudig inloggen met een Social Media profiel, kies hieronder je voorkeur