Quo Vide Weblog

TeamKPN 3.0: Fase 1

Dinsdag 24 februari is de eerste fase van TeamKPN 3.0 live gegaan. De gehele livegang van TeamKPN 3.0 wordt verspreid over een periode van ongeveer een jaar en is verdeeld over een aantal fases. In dit blog vind je alle veranderingen die de eerste fase van TeamKPN 3.0 met zich mee heeft gebracht en mooie afbeeldingen van het nieuwe TeamKPN.
25 Feb Posted by Quo Vide in | 0 comments

Veranderingen fase 1

1. Look-and-feel

TeamKPN heeft een totaal nieuwe look-and-feel gekregen. TeamKPN 3.0 heeft onder andere een groter lettertype, nieuwe iconen, meer witruimte en een andere achtergrond gekregen.

Voor 

Na

2. Menu

Een grote verandering van fase 1 is dat het menu, in plaats van bovenaan, nu aan de linkerkant van het scherm staat. Ook worden er in TeamKPN 3.0 iconen gebruikt om de menu items weer te geven. Het menu vouwt automatisch uit wanneer een gebruiker er met zijn muis over gaat. Vervolgens kunnen alle subonderwerpen bekeken worden door op een menu item te klikken.

Voor

Na

          

3. Zoeken

Bij de zoekbalk is nu een hamburgermenu te vinden. Met behulp van het hamburgermenu kan er eenvoudig aangegeven worden naar welke content er gezocht moet worden. TeamKPN gebruikers kunnen voor het zoeken dus al eenvoudig hun zoekresultaten verfijnen.

Voor

Na

4. Content toevoegen

Met TeamKPN 3.0 kan content gemakkelijk worden toegevoegd door in de header op het icoon met het potloodje te klikken. De gebruiker kan daar eenvoudig kiezen welke content hij wil toevoegen. Daarnaast is het nu ook mogelijk om direct content in een groep te plaatsen in plaats van eerst naar de groepspagina te gaan.

Voor

Na

5. Profielpagina

Bij TeamKPN 3.0 heeft de profielpagina een totale make-over gehad. De gehele indeling van het profiel is gewijzigd en er zijn nieuwe opties beschikbaar.

Als eerste is het nu mogelijk om naast een profielafbeelding ook een coverafbeelding toe te voegen. Ook nieuw is het onderdeel ‘Vraag mij over’. Gebruikers kunnen op hun eigen profiel aangeven waar hun expertise ligt en collega’s kunnen vervolgens via het plus icoon aangeven of ze ook vinden dat die gebruiker over die expertise beschikt. Daarnaast kunnen gebruikers elkaar nu ook aanbevelen.

Voor

Na

Communicatie- en samenwerkingsplatform

Met alle veranderingen van fase 1 heeft KPN de eerste stap gezet richting hun uiteindelijke missie om van TeamKPN naast een communicatieplatform ook een samenwerkingsplatform te maken.

Reacties over TeamKPN 3.0

“Ziet er gelikt uit”

“Dat ziet er heel goed uit, even in rond geklikt en ik denk dat het zeker een verbetering is, nice work!”

“Vanmorgen vol verwachting mijn laptop opgestart om te zien hoe het nieuwe TeamKPN eruit zou zien. Nu had ik wel een kleine aanpassing verwacht in de layout, maar dit overtreft mijn verwachting compleet. Nu ben ik de 40 reeds gepasseerd, dus om nu VET, COOL en GAAF te gebruiken past misschien niet helemaal. Maar ik doe het toch.”

“Een hele mooie vooruitgang qua leesbaarheid en vindbaarheid!!”

“Mooi hoor! Congrats!”

Deel met anderen
0 Reacties

Plaats als eerste een reactie, login met je Social Media account.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet je inloggen. Je kan eenvoudig inloggen met een Social Media profiel, kies hieronder je voorkeur