Quo Vide Weblog

Quo Vide Connect

Quo Vide biedt diverse producten aan. In dit blog gaan we dieper in op het product Quo Vide Connect en de diverse mogelijkheden. Ook laten we een aantal voorbeelden zien van projecten die op basis van Connect zijn gerealiseerd.
13 Nov Posted by Quo Vide in | 0 comments

Connect

Quo Vide Connect is het Enterprise Social Platform voor elke moderne organisatie en ondersteunt organisaties waar mondige medewerkers op alle nieuwe manieren met elkaar willen, moeten en kunnen communiceren en participeren; medewerkers veelal in wisselende projectteams samenwerken; niet iedereen altijd op een vaste plaats werkt; kennis vinden, delen en borgen een gegeven is; iedereen op een toegankelijke en veilige manier altijd en overal collega’s en documenten moeten kunnen benaderen; en het management zichtbaar en bereikbaar wil zijn.

Mogelijkheden

Anywhere, anytime

Connect is overal en altijd voor iedereen beschikbaar, via Web, iPad, iPhone, Android, Blackberry en Windows Phone.

Collega’s krijgen een gezicht

Iedere medewerker heeft een eigen profielpagina. Op een profielpagina kan zowel zakelijke informatie, zoals contactgegevens, als persoonlijke informatie, zoals hobby’s geplaatst worden. Profielpagina’s zijn zichtbaar voor iedereen, maar alleen aan te passen door de medewerker. Profielen kunnen worden (aan)gevuld met LinkedIn of eigen HR gegevens.

Groepen om samen te werken

Groepen kunnen door medewerkers zelf gemaakt en beheerd worden. Medewerkers kunnen lid worden van een groep en daar vervolgens diverse soorten content, zoals blogs en documenten aan toevoegen. Een groep kan bijvoorbeeld worden georganiseerd rond een afdeling, thema of project. 

Zoeken naar alles

Met de zoekmachine kan alles worden gevonden: informatie, mensen, relaties en gebeurtenissen. Via de knoppen bovenaan het scherm kunnen medewerkers snel scannen welke resultaten voor hen interessant zijn. Ook biedt de zoekmachine handige opties om zoekopdrachten te verfijnen en te sorteren.


Iedereen doet mee

Iedereen kan participeren. Medewerkers kunnen zelf actief deelnemen door bijvoorbeeld berichten te plaatsen, blogs te schrijven, foto’s, links en documenten toe te voegen of wiki’s bij te houden; zowel globaal als in een groep.

Inzicht om te sturen

Connect registreert alles waardoor real-time inzichten te geven zijn over het wel en wee van het platform. Inzicht is van essentieel belang om sturing te geven aan het platform. Daar het platform de reflectie zal zijn van de organisatie is dit uiteindelijk in essentie sturing aan de organisatie zelf.

Flexibel design

Geen enkel sociaal intranet gebaseerd op Quo Vide Connect is hetzelfde of ziet er hetzelfde uit. Connect is volledig aan te passen aan diverse huisstijlen en vormgevingswensen.

Te veel functionaliteiten

Qua functionaliteiten is veel mogelijk. Misschien wel te veel. Een aantal functionaliteiten zijn: profielen; groepen; microblogging; weblog; wiki; foto en video; nieuws; poll en Sharepoint integratie. Bezoek voor meer functionaliteiten connect.quovide.com.

Projecten

TeamKPN

TeamKPN is het sociale intranet van KPN. Veel functionaliteiten van Connect worden gebruikt voor het platform. Zo kunnen TeamKPN gebruikers nieuws lezen, blogs schrijven, foto’s, links en documenten plaatsen, groepen aanmaken en beheren, lid worden van een groep, collega’s volgen en wiki’s aanmaken.

Thuiszorg

We zijn op dit moment bezig met het ontwikkelen van een sociaal intranet voor een thuiszorgorganisatie.
Dit platform is net als TeamKPN ook gebaseerd is op Quo Vide Connect, maar het krijgt totaal andere look-and-feel dan TeamKPN. Veel functionaliteiten komen overeen met TeamKPN, maar worden, gedreven door een andere gebruikersdoelgroep, anders ingezet, vormgegeven en verwoord.

Voor meer informatie over Connect, bezoek connect.quovide.com, mail naar info@quovide.com of bel naar 072-5204444.
 

Quo Vide producten

Deel met anderen
0 Reacties

Plaats als eerste een reactie, login met je Social Media account.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet je inloggen. Je kan eenvoudig inloggen met een Social Media profiel, kies hieronder je voorkeur