Quo Vide Weblog

Evergreen content: wat is het?

Evergreen content is belangrijk. Maar wat is evergreen content precies? Welke onderwerpen zijn nu wel of niet geschikt? In dit blog vind je antwoord op onder andere deze vragen en vind je drie handige tips voor het creëren van evergreen content.
07 Sep Posted by Quo Vide in | 0 comments

Evergreen content

Evergreen content is content dat altijd relevant zal blijven. Het maakt niet uit of je het een paar minuten of een paar jaar geleden geschreven hebt, het is vandaag de dag nog steeds nuttig en waardevol voor lezers.

Een groot voordeel daarvan is dat je evergreen content eens in de zoveel tijd opnieuw kan publiceren en dat het dan nog steeds waardevol is voor je lezers. Op die manier blijf je, lang na de oorspronkelijke publicatiedatum, lezers naar je website trekken.

Relevante onderwerpen

Het bedenken van onderwerpen die altijd relevant voor je lezers zijn is niet altijd even gemakkelijk. Als je blog draait om actuele data en statistieken zal dit lastiger zijn dan wanneer je blog draait om alles omtrent mode.

Belangrijk is dat je weet welke onderwerpen over het algemeen wel en niet geschikt zijn. Hieronder hebben we er een aantal op een rij gezet.

Geschikt
 • How-to artikelen (handleidingen, tutorials.)
 • Product reviews
 • Encyclopedie artikelen
 • Artikelen over een historisch of cultureel onderwerp
 • Artikelen waarin vakgerelateerde begrippen en afkortingen worden uitgelegd
 • Interviews
Niet geschikt
 • Nieuwsartikelen
 • Trend gerelateerde artikelen
 • Datum of seizoen gerelateerde artikelen
 • Artikelen die draaien om actuele data en statistieken

Als je dus bijvoorbeeld blogs schrijft omtrent mode, dan is een blog over wat deze zomer in de mode is (trendgerelateerd) geen evergreen content. Een blog over hoe je een bepaald kledingstuk zelf kan maken (how-to) is dat echter wel. Beide blogs zijn relevant op het gebied van mode. Één van beide zal dat echter over een aantal jaar nog steeds zijn.

Algemene tips voor het creëren van evergreen content

Er zijn een aantal algemene tips die belangrijk zijn en je helpen om het meeste te halen uit evergreen content.

 1. Vermijd vakgerelateerde termen en afkortingen.

  Experts binnen een bepaald gebied weten vaak precies waar je het over hebt als je vakgerelateerde termen en afkortingen gebruikt. Voor mensen die weinig tot geen kennis daarvan hebben zorgen die termen en afkortingen juist voor veel verwarring, waardoor het blog voor hun onduidelijk wordt.

  Om je blogs voor zowel experts als mensen met weinig tot geen kennis op dat gebied begrijpelijk te maken kan je vakgerelateerde termen en afkortingen dus beter vermijden. Je evergreen content zal hierdoor voor een veel grotere groep mensen relevant zijn.
   
 2. Schrijf over een specifiek onderwerp

  Als je over een breed onderwerp schrijft zal je blog een stuk langer en uitgebreider worden. De kans dat je hierdoor de aandacht en interesse van je lezers kwijt raakt is groot. Schrijf daarom over specifieke onderwerpen om hun aandacht en interesse vast te houden en ervoor te zorgen dat je lezer het hele blog zullen lezen.

  Soms heb je toch een breed onderwerp waarover je wil schrijven. Bekijk de volgende tip voor hoe je dat het beste aan kan pakken.
   
 3. Maak gebruik van series

  Als je een breed onderwerp hebt waarover je wil schrijven, verdeel dit onderwerp dan in meerdere blogs. Maak van deze blogs een serie door de blogs op volgorde aan elkaar te linken, zodat lezers eenvoudig van het ene naar het volgende blog kunnen.

  Je schrijft nu toch over een breed onderwerp, maar verdeeld het voor je lezers in behapbare stukken.

Het creëren van evergreen content

Het creëren van evergreen content verschilt niet veel van het creëren van content dat niet evergreen is. Toch zijn er een aantal belangrijke zaken waar je meer over na moet denken en rekening mee moet houden.

In het volgende artikel over evergreen content zullen we het hier uitgebreider over hebben. 

Deel met anderen
0 Reacties

Plaats als eerste een reactie, login met je Social Media account.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet je inloggen. Je kan eenvoudig inloggen met een Social Media profiel, kies hieronder je voorkeur