Quo Vide Weblog

5 manieren om de medewerkersbetrokkenheid op je sociale intranet te vergroten

Door de mogelijkheden van een sociaal intranet is het voor bedrijven eenvoudiger dan ooit om hun medewerkersbetrokkenheid te vergroten.
09 Jul Posted by Quo Vide in | 0 comments

Het traditionele intranet wordt bij veel bedrijven vervangen door sociale intranet, zoals Quo Vide Connect. Het Social Intranet heeft functionaliteiten overgenomen van sociale netwerken, zoals Facebook, waar talloze mensen in contact blijven met vrienden en familie.

Door de mogelijkheden van een sociaal intranet is het voor bedrijven eenvoudiger dan ooit om hun medewerkersbetrokkenheid te vergroten. Bekijk snel de punten hieronder.

1. Zorg dat het intranet voldoet aan de wensen en behoeftes van de organisatie en medewerkers

Niet alle sociale intranetten kunnen aangepast worden. Ze worden geleverd als standaardpakket met vaak een standaard vormgeving en een vaste set functionaliteiten. Weinig flexibiliteit, rigide functionaliteit.

Als een van de weinige bedrijven leveren we met ons Enterprise Social Network, Quo Vide Connect, een oplossing op maat. Functionaliteiten zijn naar wens te combineren, aan te passen en te configureren, waardoor we sociale intranetten kunnen ontwikkelen die volledig voldoen aan de wensen en behoeftes van zowel de organisatie als de werknemers. Vaak in relatief korte tijd.

Daarbij is het wel belangrijk om het sociale intranet begrijpelijk te houden. Medewerkers zullen namelijk sneller actief deelnemen aan een laagdrempelig en eenvoudig te gebruiken intranet.

Alleen het platform begrijpelijk houden is echter niet genoeg. De gekozen functionaliteiten moeten ook passen binnen de cultuur, de ervaring van de medewerkers en de processen. Het is het beste om klein te beginnen en het intranet goed aan te laten sluiten bij de organisatie om vervolgens slim uit te bouwen, zodat de organisatie kan ingroeien in het gebruik van een sociaal intranet.

Dit alles is soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je hiernaar blijft streven zal uiteindelijk de betrokkenheid van je medewerkers vergroten.
 

2. Laat medewerkers hun kennis delen

De grootste bron van kennis in een organisatie zit in de hoofden van medewerkers. Een groot deel van deze kennis verdwijnt vaak als gevolg van reorganisaties en vergrijzing. Doodzonde.

Met een sociaal intranet heb je het beste middel in huis om deze kennis vast te houden. Wanneer kennis gedeeld wordt op het sociale intranet kan het beter benut worden door andere medewerkers en blijft het zowel nu als in de toekomst bruikbaar.

Geef je medewerkers dus de ruimte om hun kennis te delen. Hierdoor zullen ze ook meer betrokken raken bij je sociale intranet. Niet iedere medewerker zal echter uit zichzelf beginnen met het delen van kennis, dus stimuleer ze. Lees meer over hoe je je medewerkers kan stimuleren in deel 7 van onze community management serie ‘Hoe stimuleer je content creatie?’.
 

3. Geef het goede voorbeeld

De beste manier om de betrokkenheid van je medewerkers op het sociale intranet te vergroten is door als leidinggevende zelf het goede voorbeeld te geven.

Zorg ervoor dat je zichtbaar bent binnen je sociale gemeenschap. Dit kan bijvoorbeeld door het voeren van discussies, het plaatsen van waardevolle content, het reageren of liken van berichten. Een zeer unieke vorm van communicatie kan een vragenuurtje zijn of een 5 minuten video update van de maand.

Wil je dat iedereen een profielfoto upload of zijn expertises deelt? Geef het goede voorbeeld en zorg ervoor dat je dit als één van de eerste ook zelf doet, want goed voorbeeld doet goed volgen.
 

4. Maak je intranet leuk

Nog een manier om de medewerkersbetrokkenheid op je intranet te vergroten is om ervoor te zorgen dat je intranet een leuke plek is om naar toe te gaan. Sociale intranetten hebben van nature al de nijging om leuker en ontspannender te zijn dan intranetten zonder sociale aspecten. Toch zijn er genoeg manieren om je intranet nog leuker en gezelliger te maken.

Het toevoegen van vormen van vermaak hoeft niet tijdrovend of lastig te zijn. Het is vaak zo simpel als het plaatsen van grappige afbeeldingen of video’s, wat genoeg kan zijn om conversaties te starten en mensen aan het lachen te maken. Ook kunnen thema- en fungroepen voor de nodige ontspanning zorgen. Het zijn de dingen zoals deze die de dag een beetje opbreken en zelfs de medewerkerstevredenheid kunnen verhogen.
 

5. Hou een tevredenheidsonderzoek

Een goede enquête is een uitstekend hulpmiddel om te bepalen hoe tevreden medewerkers zijn met (het gebruik van) je sociale intranet. Voldoet het platform aan hun wensen, behoeftes en verwachtingen? Wat vinden ze lastig of waar zijn ze juist ontzettend tevreden over? De feedback uit dit onderzoek kan goed gebruikt worden om eventuele aanpassingen aan te brengen.

Probeer bij het maken van de enquête de vragen eenvoudig en open te houden. Je zal dan feedback krijgen die ook echt waardevol is in plaats van alleen “ja” en “nee” antwoorden. Hou er ook rekening mee dat hoe langer de enquête is hoe minder waarschijnlijk het is dat medewerkers de enquête volledig zullen invullen. Probeer hier dus een goede balans in te vinden.

Deel met anderen
0 Reacties

Plaats als eerste een reactie, login met je Social Media account.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet je inloggen. Je kan eenvoudig inloggen met een Social Media profiel, kies hieronder je voorkeur