Projecten waar we trots op zijn...

Penny.nl

Penny.nl


Penny.nl, a Social Network for young girls with a passion for horses - Enhance Brand Exposure and Loyalty

Opdrachtgever

Holco Publications BV

Achtergrond opdrachtgever

Penny is een uitgave van Holco Publications, het is een paardentijdschrift. De huidige verkochte oplage bedraagt gemiddeld 50.000 exemplaren per twee weken. Het tijdschrift Penny wordt uitgegeven sinds 1978 en is uitgegroeid tot een bekende merknaam in Nederland. Penny wordt al 32 jaar gelezen door meerdere generaties jonge paardenfans. De formule van het tijdschrift en het bijbehorende sociale netwerk (www.penny.nl), is volledig gericht op de belevingswereld van het Penny meisje.

Ze droomt over een eigen paard.  Het Penny meisje laat zich graag meenemen in de fantasiewereld die het tijdschrift haar biedt. In haar dromen deelt het Penny meisje haar geheimen met haar paardje. Haar slaapkamer hangt vol met paardenposters en natuurlijk heeft zij een paarden dekbed. Het Penny gevoel staat voor de ultieme paardenbeleving van (voornamelijk) meisjes in een goede, veilige sfeer waar plezier de boventoon voert. Je moet je er thuis kunnen voelen. Er is respect voor elkaar, voor paarden én mensen.

Doel

Creer een platform als onderdeel van een abonnement waar Pennymeisjes elkaar kunnen treffen en een totaal online Penny beleving kan terugvinden. 

Project

Penny.nl is een extern sociaal netwerk, gebaseerd op Quo Vide Engage platform. Quo Vide levert hier het concept, het design, de realisatie en beheert het platform actief.  Het platform is zeer uitgebreid en het is een plek waar Pennymeisjes elkaar kunnen treffen, berichten sturen, spelletjes spelen, weblogs schrijven en deelnemen aan allerlei evenementen. Penny.nl is voor Quo Vide een prachtige case waar het maximale uit het platform wordt gebruikt. Denk hierbij aan eigen in te stellen achtergonden, kleuren en andere visuele aanpassingen die de deelnemers kunnen uitvoeren.

Alle functionaliteiten van Engage worden gebruikt van bibliotheek functie, forum, quizfunctie, ledenpanel (ideationproces), weblogs, groepen, profielen met extra informatie, game integratie, foto en video's, chat, twitterfunctie, nieuwsvoorziening, ratings en reacties, streamfunctionaliteit met notificaties, zoeken et cetera. Aan de hand van Penny.nl kunnen wij u laten zien wat de mogelijkheden zijn.

Doelgroep

Meisjes tussen 7 en 13 - verzot op paarden

Deliverables

Extern Sociaal Netwerk Penny.nl

Penny.tv - het online Video platform op basis van Vimeo

Integratie met Online games

Mailing systeem voor wekelijkse en actie mailings naar ouders en kind.

Gekoppelde online webshop met integratie naar back-office

Volgende project: TeamKPN

Tags
community building, community management, social network
Deel met anderen

Project afbeeldingen

Penny.nl Penny.nl Penny.nl Penny.nl Penny.nl